het beste voor mijn hond

Het ideale verblijf voor je hond: maak het met stalmatten

Geplaatst op

De trouwste vriend van de mens is de hond. Waarom zou je dan niet zorgen voor een ideaal hondenverblijf. Stalmatten zijn de ideale basis voor een professionele hondenkennel of thuisverblijf voor je hond. Ze vormen de prefecte ondergrond. Ontdek in deze blog alle voordelen die deze matten kunnen hebben voor je hondenverblijf.

Snel schoon

Een stalmat is de ideale ondergrond voor een hondenkennel omdat ze snel schoon te maken zijn en erg slijtvast. Ze zijn gemaakt van EVA, Ethyleen Vinyl Acetaat. Een materiaal dat slijtvast, flexibel en zacht is. Het is duurzaam en neemt geen vocht op. Van binnen en van buiten is het even vochtwerend.

Duurzaam

Het materiaal, EVA, is zeer sterk en gaat lang mee. Ook is het behoorlijk slijtvast, geen overbodige luxe in een hondenverblijf. Schoonmaakmiddelen en uitwerpselen tasten de vloer niet aan, dat maakt het een geschikte basis voor het verblijf. De enige kanttekening bij EVA is dat het nog niet volledig te recyclen is, maar er wordt hard gewerkt aan de realisatie hiervan.

De vloer leggen

De vloer van stalmatten is bijzonder gemakkelijk te leggen, want door de speciale kartelranden is hij eenvoudig als een puzzel in elkaar te zetten. Op deze manier is het tevens een vloer die snel op te pakken is om buiten even grondig gereinigd te worden. Heb je ook een wagen waarmee je de dieren vervoert? Dan zijn stalmatten ook ideaal, op deze manier hebben je honden grip en liggen ze zacht.

Hoge isolatiewaarde

Het is belangrijk dat een vloer goed isoleert, niet waar? Daarom is de stalmattenvloer van EVA zo handig, omdat deze met zijn dikte van 2.5 cm een hoge isolatiewaarde heeft. Dat zorgt mede voor een diervriendelijke ruimte.

Luchtkwaliteit

Niet alleen de temperatuur is gemakkelijker en vooral goedkoper behaaglijk te houden, ook de luchtkwaliteit verbetert, want de vloer van EVA is in vergelijking met een betonvloer veel minder stoffig. Ook als je honden allergieën hebben, want dieren kunnen hier ook last van hebben, is een stalmattenvloer een uitkomst. Je kunt de vloer gemakkelijk schoonhouden.

Hondenverblijf

Een hondenverblijf kan op verschillende manieren ingericht worden. Heb je een hondenverblijf voor je eigen hond of vang je ook honden op- run je een hondenkennel? Stalmatten zijn precies wat je nodig hebt om voor een realistische prijs een hoogwaardig hondenverblijf te realiseren. Laat je informeren door een expert over hoe je je hondenverblijf het beste kunt realiseren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over honden? Lees dan zeker onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ hetbestevoormijnhond.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden