het beste voor mijn hond

Honden accessoires zelf knutselen met paracord

Geplaatst op

Ben je iemand die creatief is en houdt van een uitdaging, maar ook iets wilt dat praktisch is? En heb je veel zaken hangen aan je sleutelhanger, of al lang op zoek naar iets origineels? Dan ben jij vast wel iemand die graag zou willen knutselen met paracord.

Paracord is een stevig materiaal waar kleurrijke armbanden mee gemaakt kunnen worden. Niet alleen kan je er polsbandjes van maken, je kan een hanger voor je tas, rugzak of sleutelbos van maken. Door verschillende knooptechnieken en het verwerken van sieraden, diamanten en kraaltjes in het touw, kan je de paracord niet alleen kleurrijker maken, maar ook gepersonaliseerd.

Paracord heeft zijn naam niet gestolen: oorspronkelijk werd het bedoeld als touw voor parachutes.  Door zijn stevigheid en flexibiliteit in gebruik, werd het voor andere zaken gebruikt. Na de sprong door parachutisten kon het koord voor andere zaken gebruikt worden, zoals montages en reparaties van zaken waar een stevig touw aan te pas komt.

Paracord is vandaag de dag vooral populair voor zijn outdoor gebruik, survivaltechnieken en natuurlijk het maken van vriendschapsbandjes. Paracord is bovendien bestendig tegen water en slijt niet rap.

Voor elk wat wils

Met Paracord kunnen riemen versierd worden en hangers een eigen persoonlijke ‘touche’ krijgen. Je kan het gebruiken voor buitenshuis, zaken aanbrengen of doen hangen, voor je tas steviger te maken, maar ook voor handgrepen te versieren. Hondenliefhebbers zullen paracord ook kunnen gebruiken als hondenlijn of halsband voor hun speelse viervoeter. Paracord kan namelijk niet stukgebeten worden indien je voor de juiste dikte gaat. Om je hond te beschermen tegen teken, kan je met paracord een mooie versierde tekenband dankzij EM keramiek pijpjes anti teek maken.

Je kan paracords in alle geuren en kleuren verkrijgen. Zelf kan je je patroon kiezen, knutselen en samenstellen, en heb je hierbij enkel een schaar nodig, samen met een aansteker, om de korte uiteindjes aan elkaar te smelten, en natuurlijk een meetlaat om de juiste lengte te kennen van het koord dat je gaat gebruiken, alvorens je aan het knutselen gaat. Het plastic is stevig maar dun genoeg om makkelijk te doen smelten, zodat de uiteindjes van de paracord aan elkaar kunnen vastgemaakt worden, en het bandje niet meer stukgaat.

Paracords zijn dan ook zeer geliefd bij hobbyisten door zijn verscheidenheid aan functionele toepassingen. Inspiratie kan altijd online opgedaan worden, net als dat je online instructies kan vinden voor de knopen en patronen te leggen in je paracords.

Websites als pinterest hebben heel veel foto’s van paracords, gemaakt door ervaren hobbyisten, en tonen ook de verschillende knooptechnieken die er zijn. Buiten dat tonen ze ook welke patronen je kan steken, wat voor sieraden en zelfs volgens welk thema: pokémonfiguurtjes, doodskopjes, je naam of leeftijd en noem maar op.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over honden? Lees dan zeker onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ hetbestevoormijnhond.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden