het beste voor mijn hond

Wat is ruwvoer voor paarden en waarom is het goed?

Geplaatst op

Verschillende dieren vragen verschillende soorten voedsel Je kunt een hond niet hetzelfde geven als een paard en andersom. Wij eten zelf natuurlijk ook totaal andere dingen als andere levende organismen. Je hiervan bewustzijn is goed voor de gezondheid van het dier. En deze blog gaan weer vertellen wat je aan een paard kunt geven om het sterk en gezond te houden. Lees snel verder paardenliefhebbers! 

Waarom een paard veel energie nodig heeft? 

De tijd dat paarden een belangrijke werkkracht waren in de westerse samenlevingen, is toch wel voorgoed voorbij. Toch worden paarden niet alleen voor de slacht gefokt, want het dier heeft ook nog wel degelijk andere functies. Je ziet ze nog wel vaak voor vermaak een koets trekken of bijvoorbeeld als ster in de verschillende paardensporten. Ook als gezelschapsdier, natuurlijk niet in huis, maar in de stal of weide, komt dit vierbenige dier als een geliefde medebewoner van ons land naar voren. Al deze zaken maken het noodzakelijk dat het paard zijn juiste voedsel krijgt om aan de nodige energie te komen.

Hoe krijgt het paard zijn de energie? 

Als eigenaar van dit schitterende dier doe je er goed aan om ruwvoer voor paarden te kopen dit maakt het mogelijk dat het alle voedingsstoffen binnen krijgt wat het nodig heeft. Een paard heeft een totaal andere behoefte dan die andere voor viervoeter, de hond natuurlijk, dus daar moet je dan ook echt helemaal vanuit gaan. Wanneer je niet 100% weet wat een paard allemaal nodig heeft, dan is het zeer belangrijk om een dierenarts hierover vragen te stellen. Zo voorkom je problemen en blijft je paard lang gezond, door ruwvoer te eten maakt het meer speeksel aan en dit voorkomt maagzweren en gebitsproblemen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over honden? Lees dan zeker onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ hetbestevoormijnhond.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden