het beste voor mijn hond

Wat voor eten geef je aan je hond?

Geplaatst op

Als je een hond hebt, dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je hond het juiste voedsel krijgt om gezond te blijven. Er zijn verschillende soorten hondenvoer beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. In dit artikel lees je over de verschillende soorten hondenvoer zodat je kan bepalen wat voor jouw hond geschikt is. 

Blikvoer, droog hondenvoer of vers vlees
Bij het aanschaffen van hondenvoer heb je de keuze uit verschillende voer. Zo kan je kiezen voor blikvoer of droog hondenvoer zoals graanvrij hondenvoer.  Ook kan je je hond verwennen met vers vlees. Droog hondenvoer, ook wel bekend als brokjes, is een van de meest populaire soorten hondenvoer. Het is handig en gemakkelijk op te slaan, en kan lang meegaan zonder te bederven. Droog hondenvoer koop je bij  de meeste supermarkten en dierenwinkels en is verkrijgbaar in verschillende merken en smaken.  Ook kan je kiezen voor blikvoer, ook wel bekend als natvoer. Dit wordt verkocht in blikjes en is verkrijgbaar in verschillende smaken en texturen. Sommige hondenbezitters geven de voorkeur aan blikvoer omdat het vaak meer vlees bevat dan droogvoer. Blikvoer is echter duurder dan droogvoer en moet binnen een paar dagen worden opgebruikt nadat het is geopend. Sommige hondenbezitters geven hun honden vers vlees, zoals kip, rundvlees of vis. Vers vlees kan worden gekocht bij slagers, viswinkels of speciaalzaken voor huisdieren. Het kan duur zijn, maar sommige hondenbezitters zijn van mening dat het gezonder is voor hun hond dan bewerkte voedingsmiddelen zoals droogvoer of blikvoer.

Hondenvoer zonder toevoegingen

Sommige hondenbezitters geven de voorkeur aan hondenvoer zonder toevoegingen, omdat het geen kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveermiddelen bevat. Dit soort hondenvoer is verkrijgbaar in droogvoer en blikvoer en kan worden gekocht bij speciaalzaken voor huisdieren of online. Hondenvoer zonder toevoegingen kan duurder zijn dan ander soorten voer. Maar het kan gezonder zijn. Zo  bevat hondenvoer zonder toevoegingn natuurlijke ingrediënten, zoals vlees, groenten en fruit, die gezonder zijn voor uw hond. Ook heeft hondenvoer zonder toevoegingen minder allergenen.  Kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen en conserveermiddelen kunnen allergische reacties veroorzaken bij sommige honden. Hondenvoer zonder toevoegingen is vrij hiervan waardoor het minder allergenen bevat. Ook kan zorgen voor betere spijsvertering en minder problemen met de darmen omdat het geen onnodige ingrediënten becat die moeilijk te verteren kunnen zijn voor jouw hond. 

Hoeveel moet een hond per dag eten?

Als je hebt gekozen voor soort voer is de vraag hoeveel een hond eet per dag. De hoeveelheid voedsel die een hond per dag nodig heeft, is afhankelijk van zijn of haar grootte, leeftijd en activiteitsniveau. Over het algemeen heeft een volwassen hond ongeveer 2-3% van zijn of haar lichaamsgewicht aan voedsel per dag nodig. Puppies hebben meer voedsel nodig omdat ze groeien en zich ontwikkelen. Op deze manier kan je jouw hond elke dag de juiste hoeveelheid eten geven.

Gerelateerde berichten

Welk hondenkussen kies ik?

Als trotse eigenaar van een viervoeter is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je hond comfortabel en gelukkig is. Een van de essentiële...

Lees meer

Over ons

Meer weten over honden? Lees dan zeker onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ hetbestevoormijnhond.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden