het beste voor mijn hond

Welk voer is het beste voor mijn hond?

Geplaatst op

Iedere hond heeft zo zijn voorkeur voor specifieke voeding. Sommige honden doen het perfect op goede en hoogwaardige brokken, maar echt natuurlijk is dergelijke voeding niet vanuit het natuurlijk dieet gezien van de hond. Is koud vers vlees het beste? In dit artikel nemen we het met je door.

Laat de hond wennen

Honden wennen altijd aan hun voeding; honden die altijd brokken eten kunnen last van hun darmen krijgen zodra zij overstappen op vers vlees. Sommige honden zijn zelfs zo gevoelig op de darmen dat zij winderig worden zodra zij zelfs overstappen op een ander merk brokken. Laat het lichaam van een hond -die normaliter alleen brokken eet- dus altijd langzaam wennen aan een verse vleesmaaltijd. Meng bijvoorbeeld de eigen brokken met het verse vlees. Langzaam aan kun je dan overstappen. Maar waarom zou je eigenlijk overstappen op vers vlees?

Vers koud vlees voor honden

Koud vers vlees, afgestemd op honden, is de meest natuurlijke maaltijd voor de hond. Het bevat hoogwaardige voedingsstoffen die de hond nodig heeft en zorgt voor een ander effect in de maag van de hond ten opzichte van hondenbrokken.

Hondenbrokken zetten uit in de maag van de hond, dit komt doordat zij als een spons vocht opnemen (in een traag tempo). Neem zelf maar eens de proef op de som en plaats een klein beetje water op een schaaltje en plaats hier een hondenbrokje in. Je zult zien dat het brokje na enkele uren verdubbeld is in formaat. Dit gebeurt ook in de maag van de hond. Honden kunnen hierdoor een grotere maaginhoud krijgen, wat het hongergevoel aan kan jagen.

Ook wordt de stoelgang van de hond anders zodra hij brokken eet. De ontlasting wordt een brij, waar vers vlees voor keurige, harde keutels zorgt.

Wie kiest voor koude verse vlees voeding, biedt de hond voeding uit zijn natuurlijke dieet.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over honden? Lees dan zeker onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ hetbestevoormijnhond.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden