het beste voor mijn hond

Aanwijzingen dat het niet goed gaat met mijn hond

Geplaatst op

Veel Nederlanders hebben een huisdier, zoals een kat of hond. Honden zijn zeer loyaal en zijn dan ook enorm geliefd onder Nederlanders. Toch kunnen honden, net als wij, problemen krijgen met hun gezondheid. Zij kunnen dit helaas niet met woorden aangeven, waardoor het goed is om onderstaande punten te onthouden en vroegtijdig in te grijpen. Op die manier voorkom je dat jouw hond verder ziek wordt. 

1. Gewijzigd eetpatroon

Een plotselinge verandering het in eetpatroon van je hond, kan duiden op gezondheidsproblemen. Dit principe werkt hetzelfde als bij mensen: wanneer je jezelf niet goed voelt of ziek bent, is de kans groot dat je minder en op andere tijdstippen eet en drinkt. 

Honden zijn over het algemeen zeer enthousiast wanneer ze doorhebben dat ze voedsel krijgen. Naast dat dit gedrag altijd leuk is om te zien, helpt het je ook om de gezondheid van je hond te controleren. Wanneer je merkt dat je hond minder enthousiast is en minder snel naar de voerbak springt, is dit een teken dat er iets aan de hand is. In dat geval doe je er verstandig aan om een bezoek te brengen aan de dierenarts, zoals dierenarts Veenendaal.

2. Ander gedrag

Als je hond chagrijniger lijkt of plotseling begint te snauwen en te grommen, kan dat betekenen dat ze zich niet goed voelt. Dit is vaak een subtiele verandering, maar het kan zich ook geleidelijk aan ontwikkelen. Andere tekenen dat een hond ziek kan zijn, zijn gedragsveranderingen, zoals hoe je hond mensen begroet of haar houding wanneer ze met mensen omgaat.

3. Minder of juist meer slaap

Wanneer je hond onrustig lijkt en niet goed slaapt of plotseling veel meer slaapt, kan dat een teken zijn dat er iets mis is. Met name wanneer het nog niet logisch is om dergelijke veranderingen toe te wijden aan ouderdom, is het zaak om het slaapgedrag van de hond in de gaten te houden.

4. Hoest

Een openlijk teken van ziekte zoals een hoest is gemakkelijk te herkennen. Let op de hoest. Klinkt het nat of droog? Gebeurt het als je hond ligt of aan het sporten is? Dit soort vragen kan de dierenarts helpen bij het stellen van de diagnose.

5. Vloeibare ontlasting

Als je opmerkt dat je hond last heeft van diarree, is het goed om de hond in de gaten te houden. Dit kan namelijk verschillende oorzaken hebben. Wanneer de diarree meer dan een week aanhoudt, raden we aan een dierenarts te bezoeken. Belangrijk bij honden met vloeibare ontlasting, is ervoor zorgen dat je hond voldoende vocht binnen krijgt. De hond verliest namelijk veel vocht door de diarree.

Gerelateerde berichten

Het ideale verblijf voor je hond: maak het met stalmatten

De trouwste vriend van de mens is de hond. Waarom zou je dan niet zorgen voor een ideaal hondenverblijf. Stalmatten zijn de ideale basis voor een...

Lees meer

Over ons

Meer weten over honden? Lees dan zeker onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ hetbestevoormijnhond.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden