het beste voor mijn hond

Hoe jouw keuzes impact hebben op de gezondheid van je huisdier

Geplaatst op

Veel mensen zien hun huisdier als hun kindje. Dit klopt ook wel, want net als bij een kind moet jij ervoor zorgen dat hij genoeg te eten en drinken krijgt en het comfort heeft dat hij verdiend. Veel dieren kunnen niet meer zelfstandig aan hun eten en drinken komen en zijn volledig afhankelijk van hun baasje. Wat jij koopt en doet heeft dus een enorme impact op hun leven. In deze blog gaan we daar dieper op in.

Paarden

Paarden worden voor veel verschillende dingen gebruikt. Je hebt werkpaarden, wedstrijdpaarden en hobbypaarden. Een ding is hetzelfde en dat is dat paarden ontzettend veel voedsel nodig hebben. In de natuur lopen ze tientallen kilometers om gras te grazen. In Nederland is daar geen ruimte voor en moet jij dus voor het voedsel zorgen. Paardenvoer heeft een grote invloed op de prestatie van het paard. Hartog-Lucerne heeft verschillende zakken paardenvoer met ingrediënten die ideaal zijn voor waar je een paard voor gebruikt. Wedstrijdpaarden moeten bijvoorbeeld  in een korte tijd veel energie kunnen verbruiken. Ze moeten explosief zijn. Werkpaarden moeten juist weer het hele jaar door zo krachtig mogelijk zijn en een hele dag kunnen werken. De opmaak van het voer is hierop aangepast.

Honden

Jouw trouwe viervoeter heeft waarschijnlijk geen baan, zoals de bovengenoemde paarden. Voor honden is het belangrijk dat ze genoeg voedingsstoffen binnenkrijgen om zo gezond mogelijk door het leven te gaan. Een combinatie van veel bewegen en gezond eten is essentieel om ervoor te zorgen dat je hond oud wordt. Dat willen we natuurlijk allemaal. Omdat honden echte roedeldieren zijn, zijn ze afhankelijk van het collectief. Als ze geen roedel hebben en niet zelf kunnen jagen ben jij de leider die voor het voedsel moet zorgen. 

Katten

Katten zijn eigenlijk veel makkelijker dan honden. Je zet in de ochtend en avond een kommetje met eten neer en ze nemen het wanneer ze daar zelf zin in hebben. Ook kunnen katten zelfstandig jagen en voeden ze zich op kleine vogeltjes en muizen. Natuurlijk zijn ook zij afhankelijk van jou. Ons advies is om vleesrijk en mineraalrijk voedsel te kopen voor je katten. Katten moeten sterke en flexibele botten hebben, omdat ze het van hun lenigheid moeten hebben. Als ze geen divers eten krijgen, worden ze sneller oud en sloom.

Gerelateerde berichten

Het ideale verblijf voor je hond: maak het met stalmatten

De trouwste vriend van de mens is de hond. Waarom zou je dan niet zorgen voor een ideaal hondenverblijf. Stalmatten zijn de ideale basis voor een...

Lees meer

Over ons

Meer weten over honden? Lees dan zeker onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ hetbestevoormijnhond.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden